Info

Välkommen till informationsfliken! Här finner ni information om de olika evenemangen som rör studenten 2017; mösspåtagning, bal och student. Ni finner dem i kronologisk ordning nedan. Har era frågor inte besvarats? Maila oss gärna på info@studentgotland.se så försöker vi svara så snabbt vi kan.

Mösspåtagning 26/5

Årets mösspåtagning går av stapeln fredagen den 26e maj 2017. Enligt tradition sker detta i Almedalen vid scenen. Information om mösspåtagningen och en liten hälsning från oss i kommittén hittar ni på sida 4 i studenttidningen som alla studenter ska ha fått hem nu.

Tider:

14.30 Kom och mingla i Almedalen!

15.00 Gemensam mösspåtagningsceremoni! Kommittén håller tal och nedräkning, och dansare från NRJ och DJ Princis uppträder på scenen.

22.00 (cirka) Efterfest på Visbys uteställen (enligt tradition: Gutekällaren, inträde 150 kr)

Bal 4/6

Studentbalen hålls den 4e juni på Wisby Strand, där det efter middagen kommer bjudas på musik och dans! Vi tror att det kommer bli en helt magisk kväll!

Här hittar ni information om kortegen, middagen, biljetter, priser, övrig information o.s.v. Frågor? Tveka inte att maila oss.

Kortegen:

 • Ingen anmälan behöver göras för kortegen, utan det gäller bara att dyka upp!
 • Reglerna för ekipagen under studentbalskortegen finner ni på s. 8 i studenttidningen.
 • De äldsta bilarna åker först.
 • Endast blivande studenter i åk. 3 på Wisbygymnasiet (och gutegymnasiet) får åka.

Tider kortege:

 • Från och med kl. 11.30 den 4e kommer kortege-bilarna få komma till parkeringen. Parkering kommer skötas av polisen vid Wisbygymnasiets södra matsal. Uppställningen av bilarna kommer hålla på från kl. 11.30 då parkeringen öppnas, till dess att den stänger kl. 14.30. Var där i god tid! Kortfattat: uppställning sker mellan 11.30-14.30.
 • Från 14.30-15.00 är det visning av ekipagen och mingel.
 • Kl. 15.00 avgår bilkortegen mot Almedalen.

Kortegeväg:

Bättre bild finns på s. 10 i studenttidningen.

Bra tider att hålla koll på till balen:

17.30, då dörrarna till Wisby Strand öppnas och fördrinken serveras.

02.00, då kvällen är slut!

Lite angående middagen:

I trerätters middag med dryckespaket ingår följande: en fördrink, ett glas vin till förrätt, ett glas vin till varmrätt, samt kaffe/te till desserten. Det går även att byta ut vin mot öl/cider. Detta kostar 725 kronor.

I trerätters middag med alkoholfritt dryckespaket ingår följande: en alkoholfri fördrink (alkoholfri cider), en läsk till förrätt, en läsk till varmrätt, samt kaffe/te till desserten. Detta kostar 625 kronor.

Vi valde att ha en ordinarie meny såväl som en vegansk meny för att tillfredsställa så många behov som möjligt. Det går inte att blanda menyerna, men självklart kommer ni med specialkost (ex. allergier eller glutenfritt) få rätt mat för er då ni fyller i vilken specialkost ni behöver – vilket görs på bokningssidan där biljetten köps. Självklart kan ni få specialkost-anpassad mat på båda menyerna.

Nytt får i år är vickningen som serveras senare så att vi inte blir hungriga på in på natten. Vickningen ingår i båda meny-paketen.

Meny:

Förrätt

Gotländsk grön sparris

Ramslökshollandaise, rostad mandel, parmesan

örter & surdegsbröd från Själsö

Varmrätt

Helstekt ryggbiff

Rostad färskpotatis, tomat/rotsellericrème

bönor, shalottenlök & rödvinssås

Dessert

Pannacotta

Myntamarinerade jordgubbar,

vit choklad & vaniljdrömmar

Vegansk meny:

Förrätt 

Gotländsk grön sparris

Ramslöksolja, rostad mandel, silkestofu

örter & surdegsbröd från Själsö

Varmrätt 

Ungsrostad rotselleri, färskpotatis, tomatcrème

bönor, grillad paprika, schalottenlök & balsamicosky

Dessert

Pannacotta (av soyagrädde och agar-agar)

Myntamarinerade jordgubbar,

honungsmelon och kokos.

(Här har det smugit sig in ett tryckfel i studenttidningen, självklart serveras det kokos till desserten och inte couscous!)

Vickning:

Korv med bröd.

Önskas ytterligare dryck än det som ingår i dryckespaketet kommer det att finnas öppna barer till vårt förfogande.

Övrig information:

 • Medtagen alkohol är strängt förbjudet. Blir någon påkommen med medtagen alkohol kommer hen att bli utslängd utan att få pengarna tillbaka. Väskor och jackor kommer att sökas igenom i entrén. Är ni för berusade kommer ni också att slängas ut, då det är ett lagbrott av Wisby Strand att ha kvar personer som är för berusade.
 • Lokalen är handikappanpassad.
 • Önskar ni hänga av er jackor, väskor, etc. kommer det finnas en garderob i anslutning till entrén. Detta kostar 30 kronor.
 • Glöm inte bort att ta med er giltigt ID-kort.
 • Betalning med både kort och kontant går alldeles utmärkt!

Biljetter:

Biljetter till studentbalen köpes under fliken ”köp biljett till balen” här på studentgotland.se. De som får gå på balen/åka kortegen är endast treor som går på Wisbygymnasiet och som tar studenten i år. Förr har det varit så att till exempel förlovade par får lov att gå tillsammans även om den ene inte är student samma år, men detta har ändrats och nu är det förbjudet. Enda undantaget att medtaga annan person görs för personer med exempelvis personlig assistent, ni får gärna maila oss på info@studentgotland.se för information. 

Som skrivet tidigare kostar biljetterna 625 respektive 725 kronor. Vi använder oss av PayPal, men ni behöver inte göra ett konto för att kunna köpa biljett. Försäljningen av biljetter stänger 30e april 23.59.

Studenten 9/6-17

 

Efter 3 långa gymnasieår är det dags för oss att ta studenten. Här kommer du få all information om den dagen vi alla har väntat på – studenten! Information om studentdagen hittar du på s. 6-7 i studenttidningen. 

Hålltider:

9.30 Entrédörrarna till Visby Strand öppnas och välkomstdrink serveras, nedre plan.

10.00 Ceremoni i kongresshallen.

11.00 Studentlunch (meny finner ni på s. 7 i studenttidningen).

12.00 Studentutsläpp från västra balkongen.

14.00 Vagnskortegen avgår från hamnen (denna rutt ser precis likadan ut som tidigare år, markerad med röd färg på bilden).

15.00 Wisby Centrum bjuder på studenttårta på Östertorg.

16.00 Kortegen avgår från Östergravar och åker runt i Visby (markerad med blå färg på bilden). Kortegen avslutas på inre hamnen kl. 17.00. 

17.00-20.00 Gemensam studentfest på Kallis!

22.00 Gutekällaren öppnar och firandet och festandet fortsätter!

Kortegeväg:

Bättre bild på s. 11 i studenttidningen.

Turodning för studentutsläppet:

 • Wisbygymnasiet: gymnasiesärskolan
 • Wisbygymnasiet: programmen går ut i bokstavsordning.

Vad händer sen då? 

Efter utspringet och kortegen tar dagen inte slut! Först väntar studentfirandet på Kallis och senare på kvällen hålls studentfest på Gutekällaren i Visby.

Priser, tider och övrig information

Kallis öppnar för oss klockan 17.00 och hålls öppet fram till ca 20.00. Priset är 300 kr per person. DJ Lucas kommer spela och mat serveras. Biljetterna köps i förväg och betalas klassvis. Biljettköp kommer gå till på ett liknande sätt som balbiljett-köpet, på vår hemsida.

Gutekällaren öppnar klockan 22.00 och har öppet till 03.00. Priset för oss är 150 kr per person och alla med Treakort ges ett VIP-kort i entrén! Självklart hålls klubben öppen för allmänheten också.

Tiden mellan Kallis och Gute från studenterna själva bestämma vad man ska göra. Vi tänker att många nog vill ha en sista härlig kväll med klassen, och här ges tid till det!