Info

Välkommen till informationsfliken! Här finner ni information om de olika evenemangen som rör studenten 2018; mösspåtagning, bal och student. Ni finner dem i kronologisk ordning nedan. Har era frågor inte besvarats? Maila oss gärna på info@studentgotland.se så försöker vi svara så snabbt vi kan.

Mösspåtagning 25/5

Årets mösspåtagning går av stapeln fredagen den 25e maj 2018. Enligt tradition sker detta i Almedalen vid scenen.

Tider:

14.30 Kom och mingla i Almedalen!

15.00 Gemensam mösspåtagningsceremoni! Kommittén håller tal och nedräkning, och DJ Princis uppträder på scenen.

22.00 (cirka) Efterfest på Visbys uteställen (enligt tradition: Gutekällaren, inträde 150 kr)

 

Bal 3/6

Studentbalen hålls den 3:e juni på Wisby Strand, där det efter middagen kommer bjudas på musik och dans! Vi tror att det kommer bli en helt magisk kväll!

Här hittar ni information om kortegen, middagen, biljetter, priser, övrig information o.s.v. Frågor? Tveka inte att maila oss på info@studentgotland.se

Kortegen:

 • Ingen anmälan behöver göras för kortegen, utan det gäller bara att dyka upp!
 • Reglerna för ekipagen under studentbalskortegen finner ni på s. 8 i studenttidningen.
 • De äldsta bilarna åker först.
 • Endast blivande studenter i åk. 3 på Wisbygymnasiet (och gutegymnasiet) får åka.

Tider kortege:

 • Från och med kl. 11.30 den 3:e kommer kortege-bilarna få komma till parkeringen. Parkering kommer skötas av polisen vid Wisbygymnasiets södra matsal. Uppställningen av bilarna kommer hålla på från kl. 11.30 då parkeringen öppnas, till dess att den stänger kl. 14.30. Var där i god tid! Kortfattat: uppställning sker mellan 11.30-14.30.
 • Från 14.30-15.00 är det visning av ekipagen och mingel.
 • Kl. 15.00 avgår bilkortegen mot Almedalen.

Kortegeväg:

 

Bra tider att hålla koll på till balen:

17.30, då dörrarna till Wisby Strand öppnas och fördrinken serveras.

02.00, då kvällen är slut!

Lite angående middagen:

I trerätters middag med dryckespaket ingår följande: en fördrink, ett glas vin till förrätt, ett glas vin till varmrätt, samt kaffe/te till desserten. Det går även att byta ut vin mot öl/cider. Detta kostar 675 kronor.

I trerätters middag med alkoholfritt dryckespaket ingår följande: en alkoholfri fördrink (alkoholfri cider), en läsk till förrätt, en läsk till varmrätt, samt kaffe/te till desserten. Detta kostar 525 kronor.

Vi valde att ha en ordinarie meny såväl som en vegansk meny för att tillfredsställa så många behov som möjligt. Det går inte att blanda menyerna, men självklart kommer ni med specialkost (ex. allergier eller glutenfritt) få rätt mat för er då ni fyller i vilken specialkost ni behöver – vilket görs på bokningssidan där biljetten köps. Självklart kan ni få specialkost-anpassad mat på båda menyerna.

Ett populärt inslag från förra året är vickningen som serveras senare så att vi inte blir hungriga på in på natten. Vickningen ingår i båda meny-paketen.

Förrätt

Tomat och avokado bruschetta med parmesan, surdegsbröd, basilikamajonnäs, örter, citron.

Veganskt alternativ

Tomat och avokado bruschetta med surdegsbröd och vegansk basilikamajonnäs, örter, citron.

 

Varmrätt

Helstekt kalvrygg, rostad potatis, grillad paprika bönor, rödvinssås med peppar, rosmarin.

 

Veganskt alternativ

Citronbakad rotselleri, rostad potatis, het tomatsås grillad paprika, bönor, picklad kålrot.

 

Dessert

Chokladbrownie med kardemumma kanderade nötter bär kompott, vaniljgrädde.

Veganskt alternativ

Vegansk brownie med kardemumma rostade nötter, vanilj-/sojagrädde.

Vickning:

Korv med bröd.

Önskas ytterligare dryck utöver det som ingår i dryckespaketet kommer det att finnas öppna barer till vårt förfogande.

Övrig information:

 • Medtagen alkohol är strängt förbjudet. Blir någon påkommen med medtagen alkohol kommer hen att bli utslängd utan att få pengarna tillbaka. Väskor och jackor kommer att sökas igenom i entrén. Är ni för berusade kommer ni också att slängas ut, då det är ett lagbrott av Wisby Strand att ha kvar personer som är för berusade.
 • Lokalen är handikappanpassad.
 • Önskar ni hänga av er jackor, väskor, etc. kommer det finnas en garderob i anslutning till entrén. Detta kostar 30 kronor.
 • Glöm inte bort att ta med er giltigt ID-kort.
 • Betalning med både kort och kontant går alldeles utmärkt!

Biljetter:

Biljetter till studentbalen köpes under fliken ”Köp din balbiljett!” här på studentgotland.se. De som får gå på balen/åka kortegen är endast treor som går på Wisbygymnasiet eller Gutegymnasiet och som tar studenten i år. Förr har det varit så att till exempel förlovade par får lov att gå tillsammans även om den ene inte är student samma år, men detta har ändrats och nu är det förbjudet. Enda undantaget att medtaga annan person görs för personer med exempelvis personlig assistent, ni får gärna maila oss på info@studentgotland.se för information. 

Som skrivet tidigare kostar biljetterna 600 respektive 700 kronor, beroende på vilket dryckespaket ni väljer. Ni kanske lägger märke till att dessa priser inte stämmer överens med de som presenterades tidigare och i studenttidningen. Anledningen till att vi behövt höja priserna beror helt på en miss från Studentkommitténs sida, och vi ber om ursäkt för eventuella besvär som orsakats av detta men hoppas att ni liksom vi tycker detta är ett rimligt pris för en oförglömlig kväll. Vi använder oss av PayPal, men ni behöver inte göra ett konto för att kunna köpa biljett.

Studenten 8/6-18

 

Efter 3 långa gymnasieår är det dags för oss att ta studenten. Här kommer du få all information om den dagen vi alla har väntat på – studenten! Information om studentdagen hittar du på s. 6-7 i studenttidningen. 

Hålltider:

9.30 Entrédörrarna till Visby Strand öppnas och välkomstdrink serveras, nedre plan.

10.00 Ceremoni i kongresshallen.

11.00 Studentlunch (meny finner ni på s. 7 i studenttidningen).

12.00 Studentutsläpp från västra balkongen.

14.00 Vagnskortegen avgår från hamnen (denna rutt ser precis likadan ut som tidigare år, markerad med röd färg på bilden).

15.00 Wisby Centrum bjuder på studenttårta på Östertorg.

16.00 Kortegen avgår från Östergravar och åker runt i Visby (markerad med blå färg på bilden). Kortegen avslutas på inre hamnen kl. 17.00. 

17.00-20.00 Gemensam studentfest på Kallis!

22.00 Gutekällaren öppnar och firandet och festandet fortsätter!

Kortegeväg:

Turodning för studentutsläppet:

 • Wisbygymnasiet: gymnasiesärskolan
 • Wisbygymnasiet: programmen går ut i bokstavsordning.

Vad händer sen då? 

Efter utspringet och kortegen tar dagen inte slut! Först väntar studentfirandet på Kallis och senare på kvällen hålls studentfest på Gutekällaren i Visby.

Priser, tider och övrig information

Kallis öppnar för oss klockan 17.00 och hålls öppet fram till ca 20.00. DJ Lucas kommer spela och mat serveras. Biljetterna köps i förväg och betalas klassvis. Biljettköp kommer gå till på ett liknande sätt som balbiljett-köpet, på vår hemsida.

Gutekällaren öppnar klockan 22.00 och har öppet till 03.00. Priset för oss är 150 kr per person och alla med Treakort ges ett VIP-kort i entrén! Självklart hålls klubben öppen för allmänheten också.

Tiden mellan Kallis och Gute från studenterna själva bestämma vad man ska göra. Vi tänker att många nog vill ha en sista härlig kväll med klassen, och här ges tid till det!